حکایت نفتی شدن زاینده رود
روزهای پایانی فروردین ماه سال ۱۳۸۷ سهل انگاری دو وزارت خانه نفت و راه و ترابری باعث وقوع رخدادی تأسف بار اقتصادی و زیست محیطی در حوالی اصفهان گردید. راننده بولدوزر شرکتی که مأموریت توسعه جاده تیران-سامان را بر عهده داشت، در انتهای روز حدود ۴ بعد از ظهر تیغ بر لوله نفت اهواز-اصفهان گذاشت تا ۲۴ ساعت خوراک پالایشگاه اصفهان به مخاطره بیفتد. فرا رسیدن شب هم باعث شد تا نیروهای امدادی صبح فردا به محل بیایند و در نتیجه فرصت برای یک فاجعه زیست محیطی به اندازه کافی فراهم شد.
شمایی از بولدوزری که هوس نفت خام کرده بود و حسابی با نفت سیاه دوش گرفت!
فوران نفت، زمین و درختان منطقه را سیاه پوش کرد. اداره راه و ترابری استان چهارمحال و بختیاری هم ناچار شد جاده آسفالت سامان-تیران را خاکریزی کند تا لغزندگی جاده کار دست مردم ندهد.
شهر سامان هم مثل مسجد سلیمان به مدد این سهل انگاری، صاحب دریاچه نفت شد و نفکش های پالایشگاه اصفهان هم بهره برداری از این حوزه نفتی جدید را آغاز کردند!
آبیاری درختان با محصول جدید برای مقابله با خشکسالی امسال
از آنجا که علاوه بر نفت، آب آشامیدنی مردم اصفهان هم از استان چهارمحال و بختیاری تأمین می شود، سهم نفت آنها نیز ضمیمه آب مصرفی شان شد. ولی اداره محیط زیست اصفهان که این مقدار نفت را به صلاح مردم آن شهر نمی دانست، با همکاری اداره راه استان چهارمحال و بختیاری نفت منهتی به رودخانه زاینده رود را به سمت یک مادی -نهری منشعب از رودخانه- هدایت کرد. اما کشاورزان روستای کاهکش با دیدن انبوه نفت خام در مادی منهتی به زمین هایشان،بیکار ننشستند و به جای درگیری با مأموران دولتی برای انصراف از این کار، نفت رسیده به زمین هایشان را به آتش کشیدند.
خشم کشاورزان آسیب دیده به این شکل خودنمایی کرد و در نتیجه واحدهای آتش نشانی دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری به حالت آماده باش درآمدند تا مبادا دامنه آتش به جنگل های حاشیه رودخانه سرایت کند.
مادی روستای کاهکش پیش از دریافت سهم نفت
همان مادی پس از دریافت سهم نفت
بادام یکی از صادرات غیر نفتی ایران است و بادام منطقه سامان واقع در ۸۰ کیلومتری اصفهان مرغوب ترین نوع آن در جهان به حساب می آید. اما امسال استثناً به صورت نفتی صادر خواهد شد.
گفتنی است در این حادثه ملی میهنی هیچ شخص یا نهاد و ارگانی مقصر نبود و تنها راننده بولدوزر به مدت ۴۸ ساعت در اداره آگاهی استان چهارمحال و بختیاری بازداشت گردید و خوشبختانه همه چیز به خوبی گذشت. البته با یک حساب سرانگشتی کارشناسان نفتی،بالای ۲۰ میلیارد تومان نفت خام به هدر رفت. آب آشامیدنی شهر اصفهان هم ۱۰ روز تمام قطع شد و بازار بطری های آب معدنی بالا گرفت. به امید حوادث مشابه و رونق بازارهای خرد منطقه!!
خوب بود. در رابطه با این فاجعه گزارشی به این خوبی من ندیدم، شاید بوده اما من ندیدم. دستت درد نکنه
mamnoon ke be fekr hastid , ama be onvane 1 sharvande esfahani bayad tashih konam ke ab e esfahan 10 rooz ghat nashod , dar aksare manategh aslan ghat nashod va dar baghie manategh ham chand roozi ghati bishtar nabood(shahr e esfahan ro arz mikonam az shahrestana khabar nadaram) ... agar in joziat rayat shavad behtar mitavan ba deli saf etemad kard benebeshte hatan
آقا دیدی بالاخره نفت را سر سفره ها ببخشید توی شیرهای آب آوردند
wowwwwwwww...cheghadr khoshshansim na???ye mosht olagh daran mirinan be hamechi
سلام.
چه جالب.
منم تو استان شما می زیم...
راستی این قضیه ی نفت توی سامون چیه؟؟؟
واقعیت داره!!!!
آخه من دارم در مورد زاینده رود یه مولتی مدیا می سازم ...
داشتم دنبال اطلاعات می گردم... به نظرم این خیلی می تونه مهم باشه...که سرچشمه ی زاینده رود آلوده به نفت باشه...